Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης



Ασθενής βροχή
16.7 °C 64%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Διεθνείς αντιδράσεις για την επίθεση στον Global Sumud Flotilla
Ημερομηνία: Σήμερα 2/10/2025, 08:36 - Εμφανίσεις: 9



Υπουργεία Εξωτερικών, κυβερνήσεις και ο ΟΗΕ έχουν αντιδράσει στις επιθέσεις του Ισραήλ ενάντια στον Παγκόσμιο Στόλο της Ανθεκτικότητας ή Global Sumud Flotilla, όπου αυτές κυμαίνονται από κλήσεις να γίνει σεβαστό το δικαίωμα νομικής προστασίας από τις προξενικές αρχές και να αφεθούν ελεύθεροι οι αιχμάλωτοι ακτιβιστές, έως διακοπές διπλωματικών σχέσεων.

Οι πιο σοβαρές αντιδράσεις έρχονται από την Λατινική Αμερική και την Τουρκία, την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες τηρούν μια πιο… ευγενική στάση προς το Ισραήλ, καλώντας να απελευθερωθούν σύντομα οι αιχμάλωτοι.

La flottille Global Sumud à destination de Gaza est en cours d’arraisonnement par les autorités israéliennes.

pic.twitter.com/QKGqJkc6VVgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); — Jean-Noël Barrot (@jnbarrot) October 1, 2025 Η Γαλλία κάλεσε για την προστασία των πληρωμάτων «Η Γαλλία καλεί τις ισραηλινές αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των συμμετεχόντων, όπως και το δικαίωμά τους στην προξενική προστασία και να επιτρέψουν την επιστροφή τους στη Γαλλία το συντομότερο δυνατό», έγραψε ο υπουργός στην πλατφόρμα X, ο οποίος είχε «συμβουλεύσει επίσημα κάθε Γάλλο πολίτη να μην μεταβεί στην περιοχή».

Η Γαλλία δηλώνει μέσω του υπουργείο Εξωτερικών πως «είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές για να ζητήσουν, μόλις φθάσουν οι συμπατριώτες μας σε ισραηλινό έδαφος, την προξενική προστασία και να επιτρέψουν την απελευθέρωσή τους και την επιστροφή τους στη Γαλλία το συντομότερο δυνατό».

Αντιδράσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ – Κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει «τρομοκρατική ενέργεια» την «επίθεση που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές δυνάμεις» κατά των πλοίων του διεθνή στόλου ακτιβιστών Sumud που προσεγγίζει τη Γάζα, με σκοπό να σπάσει των ισραηλινό αποκλεισμό.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρεται σε «φασιστικές και μιλιταριστικές πολιτικές της γενοκτονικής κυβέρνησης Νετανιάχου» που  δεν περιορίζονται μόνο στους Παλαιστινίους.

Ολόκληρ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή
16.7 °C 64%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies